Groepenkast vervangen of uitbreiden in Lelystad

Bent u op zoek naar een partij die uw groepenkast kan vervangen of uitbreiden in Lelystad? Wellicht heeft u kortgeleden nieuwe elektrische apparaten gekocht of is uw huidige exemplaar al redelijk op leeftijd. Allebei zijn het goede redenen om de groepenkast aan te pakken.

En u kunt daarvoor de hulp inroepen van de elektriciens van Precies Techniek B.V.. Plan een afspraak door te bellen naar 085 - 106 15 81 of vraag eerst een offerte aan via het contactformulier. Dan zorgen wij voor een veilige en perfect werkende groepenkast.

Waarom een groepenkast vervangen in Lelystad?

Gebruiksgemak en veiligheid zijn de twee meest voorkomende redenen om een groepenkast te vervangen. Een gemiddelde groepenkast houdt het ongeveer 15 tot 20 jaar uit. Bij een al wat oudere groepenkast loopt u eerder tegen problemen aan en is het risico van een onveilige situatie groter.

Schakelaars die inbranden of een aardlekschakelaar die dienst weigert zijn niet ongewoon. Dat zou brand kunnen veroorzaken en voor andere levensgevaarlijke situaties kunnen zorgen. Maar er kunnen meer dingen gebeuren.

Omdat we steeds meer en sterkere elektrische apparaten zijn gaan gebruiken heeft een oudere groepenkast het moeilijk. Als er meerdere apparaten uit eenzelfde groep op hetzelfde moment worden gebruikt kan dat tot overbelasting leiden. Met het gevolg dat er regelmatig stoppen uitslaan.

Wanneer een groepenkast uitbreiden in Lelystad?

Als er sprake is van overbelasting hoeft een groepenkast niet altijd vervangen te worden. Vaak is het ook een optie om de bestaande groepenkast uit te breiden. In dat geval voegen we een of meerdere groepen toe.

Met zo’n aanpassing kan de stroom evenrediger over de groepen verdeeld worden. En als u een grootgebruiker als een jacuzzi of een sauna aanschaft kan hiervoor een aparte groep worden aangelegd. Hetzelfde is mogelijk wanneer u er bijvoorbeeld voor kiest om over te stappen op elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

Elke woning en ieder pand beschikt over een groepenkast. Op deze plek komt de stroom naar binnen en wordt het langs meerdere groepen over de woning verdeeld. Iedere groep voorziet dus een bepaald gedeelte van de woning van stroom.

Als er van dezelfde groep op een gelijktijdig moment meerdere apparaten worden gebruikt kan er overbelasting optreden. Bij overbelasting of kortsluiting van een groep slaat de groepstop uit. Of wanneer dat niet gebeurd, de aardlekschakelaar. Het is dus een veiligheidsmechanisme dat er voor zorgt dat er geen grotere problemen ontstaan bij overbelasting.

Contact met Precies Techniek B.V. voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Lelystad

Wilt u geen risico’s nemen met een verouderde groepenkast en daarom graag alles tijdig laten vervangen? Of wilt u de groepenkast graag laten uitbreiden om het gebruiksgemak van uw elektrische apparaten te verhogen? In Lelystad kunt u Precies Techniek B.V. inschakelen. Neem contact op via 085 - 106 15 81 of gebruik het contactformulier voor het aanvragen van een offerte.