Krachtstroom aanleggen in Lelystad

Heeft u kortgeleden een bubbelbad aangeschaft, stapt u over op inductie koken of heeft u plannen om bedrijfsmatig zware machines in te gaan zetten? Dan verbruikt u straks meer energie dan de gemiddelde verbruiker. Bij Precies Techniek B.V. kunnen we u helpen aan een 3-fasenaansluiting of krachtstroom voor u aanleggen in Lelystad. We zijn te bereiken via 085 - 106 15 81 en het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting in Lelystad

De term krachtstroom wordt regelmatig gebruikt als synoniem voor een 3-fasen aansluiting. Toch is dat niet helemaal correct. Krachtstroom is in wezen alleen geschikt voor hele zware machines. In woonhuizen gaat het praktisch altijd over een 3-fasen aansluiting als het begrip krachtstroom ter sprake komt.

Met een 3-fasen aansluiting ontvangt uw woning drie maal 25 ampère stroom (dat is de stroomsterkte). Daardoor komt er drie keer 230 volt (de elektrische spanning) uw groepenkast binnen waar dit normaal een keer 230 volt is. Vanwege de grotere hoeveelheid spanning kunt u elektronica gebruiken die meer energie nodig heeft.

Denkt u bijvoorbeeld aan een sauna, een bubbelbad of een inductiekookplaat. Bij een standaard 1-fase aansluiting zouden deze apparaten direct voor overbelasting zorgen. Maar omdat de spanning nu over 3 fasen wordt verspreid gebeurd dat niet.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Krachtstroom in aanvulling op een 3-fasen aansluiting is nodig wanneer het zware industriële machines betreft. Deze apparaten vragen niet alleen meer elektriciteit maar ook meer stroomspanning. De gebruikelijke 230 volt die huishoudelijke apparaten nodig hebben is voor dit soort machines niet genoeg.

Bij krachtstroom wordt een spanning van 400 volt gecreëerd. Om dat mogelijk te maken zal uw groepenkast hierop moeten worden aangepast. Pas dan wordt het mogelijk om de zwaardere machines in gebruik te nemen.

Wat komt er nog meer kijken bij krachtstroom of een 3-fasen aansluiting in Lelystad?

Naast een elektricien bent u ook afhankelijk van uw netbeheerder voor het verkrijgen van een 3-fasen aansluiting of krachtstroom. Daar doet u de aanvraag voor een verzwaring van uw aansluiting. Hierbij is het wel van belang dat de groepenkast beschikt over een 3-fasen hoofdschakelaar.

Is dat nog niet zo dan kunnen wij deze voor u plaatsen. Even als het speciale Perilex stekkersysteem en de bijbehorende stopcontacten die voor apparaten die op een krachtstroom of 3-fasen aansluiting draaien noodzakelijk zijn. Dat type stekkersysteem zorgt ervoor dat de stroom uit de verschillende fasen evenredig verdeeld wordt.

Contact met Precies Techniek B.V. voor krachtstroom aanleggen in Lelystad

Zou u graag zo’n 3-fasen of krachtstroom aansluiting willen laten realiseren? Of heeft u aanvullende vragen over de werking of de noodzaak van een specifieke aansluiting? In Lelystad kunt u bij Precies Techniek B.V. terecht. Ook voor meer informatie.

Wij helpen u graag met uw nieuwe aansluiting en zorgen voor alle benodigdheden. Dat geldt zowel voor een krachtstroom, een 3-fasen als een 2-fasen aansluiting. Bel ons op 085 - 106 15 81 of stuur een offerteaanvraag via het contactformulier.